ZAJĘCIA KULINARNE

Sałatka jarzynowa – to tradycyjna polska sałatka najpopularniejsza wśród wszystkich sałatek. Składa się z ugotowanych jarzyn: ziemniaków, marchewki, pietruszki, selera oraz jajek, ogórków kiszonych i majonezu. Jest idealna na każde święta, imieniny i spotkanie rodzinne. Uczestnicy na dzisiejszych zajęciach postanowili spróbować swoich sił i wspólnie zrobić sałatkę jarzynową. Wszyscy z ogromnym zapałem i świetnym humorem zabrali się do pracy. Najpierw obierali ugotowane wcześniej warzywa, potem wszystkie kroili w kostkę, i wrzucali do miski, a na koniec dodali majonez i musztardę oraz doprawili solą i pieprzem. Przed wymieszaniem postanowili ją nieco urozmaicić dodając fasolę czerwoną i kukurydzę. Dzięki wsparciu p. Kamili udało im się stworzyć przepyszną i kolorową sałatkę, którą potem postanowili poczęstowali wszystkich uczestników.

Przejdź do treści